Aarhus Universitets Forskningsfond sikrer Parkkollegiernes fremtid

Aarhus, august 2014

                                                                                      

Aarhus Universitets Forskningsfond modtog i juli Parkkollegierne som gave fra den selvejende institution Kollegierne i Universitetsparken. Formålet er at sikre, at Parkkollegierne på et mere solidt og langsigtet grundlag fortsat kan tjene som attraktive boliger for studerende ved Aarhus Universitet.

 

Både gavegiver og gavemodtager er enige om, at det er værdifuldt at bevare det unikke campusmiljø, der som det eneste i Danmark rummer både universitetsbygninger og kollegier til de studerende. Det centrale i gaveoverdragelsen er at sikre, at Parkkollegierne på et mere solidt og langsigtet grundlag fortsat kan tjene som attraktive boliger for studerende ved Aarhus Universitet, og at Parkkollegiernes funktion som en vigtig del af Aarhus Universitets fysiske og sociale campusmiljø opretholdes.

 

Direktør Jørgen Lang fra Aarhus Universitets Forskningsfond udtaler: ”Vi er rigtig glade for at kunne være med til at sikre Parkkollegiernes fremtid. Det glæder os at kunne medvirke til, at Parkkollegierne fortsat bebos af studerende ved Aarhus Universitet.”

 

Bestyrelsesformand Bent Müller supplerer: ”Efter en længere proces er det en fornøjelse at se, at tingene lykkedes, og at vi nu kan træde ind i en ny æra, hvor kollegieånden videreføres.”

 

Parkkollegierne blev opført i perioden 1935 til 1965.

 

 

Yderligere information

Direktør Jørgen Lang, Aarhus Universitets Forskningsfond:

E-mail: jl@auff.dk, telefon: 8715  3361 / Mobil: 3061 3534

 

 

Bestyrelsesformand Bent Müller, Parkkollegierne:

E-mail: bentmuller@gmail.com, telefon:

 

 

Formand for Kollegianerrådet, stud.mag. Hans Henrik Juhl

Telefon: 8942 7707

 

Læs mere om Parkkollegierne på www.parkkollegierne.dk  - Læs mere om Aarhus Universitets Forskningsfond på: auff.dk