Du er her: Aarhus Universitets Forskningsfond Presserum Ny finansdirektør i fonden

Ny finansdirektør i fonden

Aarhus, den 29. august 2016

Pressemeddelelse

Claus Fynbo Larsen ny finansdirektør hos Aarhus Universitets Forskningsfond

Claus Fynbo Larsen tiltræder den 1. september som finansdirektør i Aarhus Universitets Forskningsfond. Stillingen er nyoprettet og skal ses i forlængelse af fondens udvidelse med flere datterselskaber og Aurigas frasalg af Cheminova. Fondens seneste store aktivitet er købet af det tidligere Aarhus Kommunehospital, som fondens datterselskab, FEAS, har indgået købsaftale med Region Midtjylland om.

Claus Fynbo Larsen er 43 år og uddannet cand.oecon. (1999) fra Aarhus Universitet. Han har adskillige års erfaring med investering og formuerådgivning, senest som seniorrådgiver i Investering & Tryghed og seniorformuerådgiver i Nykredit.

Fonden oplever lige nu både en økonomisk og driftsmæssig udvikling, som kræver fuld fokus på vores investeringer og formueforvaltning. Derfor er bestyrelsesformand Brian Bech Nielsen ikke i tvivl om, at fonden skal rustes på den front.

”Vi har en klar ambition om at styrke fondens uddelinger til forskningsfaglige formål på Aarhus Universitet og sikre universitetet de bedst mulige rammer. Jeg er sikker på, at plejen af fondens finansielle aktiviteter er i sikre hænder hos Claus Fynbo Larsen,” siger formanden.

Claus Fynbo Larsen ser frem til de nye udfordringer som finansdirektør i fonden. ”Jeg vil gøre mit bedste for, at fonden med en solid og langsigtet finansiel strategi kan øge støtten til den videnskabelige forskning ved Aarhus Universitet. Et arbejde som skal foregå i tæt samarbejde med administrerende direktør Jørgen Lang og hele teamet i fonden – det samarbejde glæder jeg mig til,” siger han.

Fondens nye ledelsesteam bliver således administrerende direktør Jørgen Lang og finansdirektør Claus Fynbo Larsen, som begge refererer til bestyrelsesformanden.

”Jeg skal i fællesskab med Claus Fynbo Larsen sikre den daglige ledelse af fonden og bestyrelsen det bedst mulige grundlag for en solid og aktiv støtte af Aarhus Universitet. Fondens aktiviteter er vokset betydeligt de senere år, og specielt efter salget af Cheminova har vi behov for Claus’ store viden om formueforvaltning,” siger Jørgen Lang, som også glæder sig til samarbejdet med den nye fondsdirektør.

Om Aarhus Universitets Forskningsfond

Aarhus Universitets Forskningsfond er en privat, erhvervsdrivende fond, hvis formål er at støtte den videnskabelige forskning ved Aarhus Universitet.

2015 var et særligt år i fondens historie, fordi Aurigas’ salgsaftale om frasalg af Cheminova til FMC Corporation blev gennemført i april måned. Det betød en fordobling af aktiverne, som gav sig udslag i et historisk højt uddelingsniveau på 182,6 mio. kr. i 2015. I januar 2016 blev datterselskabet Forskningsfondens Ejendomsselskabs køb af det tidligere Aarhus Kommunehospital annonceret.  Købsprisen var 807,5 mio. kr.

Læs mere om Aarhus Universitets Forskningsfond på: www.auff.dk

Foto til pressebrug er vedhæftet til anvendelse u/b.

Pressekontakt og yderligere information:

Bestyrelsesformand Brian Bech Nielsen: Tlf. 8715 2025

Administrerende direktør Jørgen Lang: Tlf. 87153361