Julehilsen 2020

December 2020

Vi sender de bedste ønsker til dig og dine om en glædelig jul og et godt nytår. Vi vil gerne takke for samarbejdet i 2020.

I 2020 stiftede vi bekendtskab med Covid-19, men har fastholdt fondens uddelinger til spændende forskningsprojekter og til forskningsformidling. Fonden uddelte blandt andet 50 mio. kr. til AUFF Starting Grants, hvis formål er at styrke vækstlaget ved at sikre fremragende forskere gode karrieremuligheder ved Aarhus Universitet. Fonden uddelte også 30 mio. inden for AUFF NOVA-programmet, som har til formål at stimulere iværksættelse af dristige og nytænkende forskningsprojekter med høj kvalitet. Endelig bidrog fonden med 15 mio. kr. til fleksible ph.d.-forløb på Aarhus Universitet og 13 mio. kr. til Aarhus Institute of Advanced Studies samt 5 mio. kr. til ind- og udgående mobilitet.

Fondens døtre har arbejdet videre med de projekter, der har været på dagsordenen gennem længere tid. Blandt andet arbejder FEAS videre med Universitetsbyen. Her er oprydningen mellem bygningerne begyndt, og FEAS er omkring halvvejs med bygning 1870 til Institut for Molekylærbiologi og Genetik. Det har fra begyndelsen været tilstræbt at vende tilbage til den oprindelige plan for området uden alle ”knopskydningerne”, der er vokset frem gennem tiden. Det er ikke så let at se ude fra, men der sker virkelig meget bag byggehegnet.

Se billedserie fra 'året, der gik'.

Med tak for et godt samarbejde i det forløbne år ønsker vi en glædelig jul og et godt nytår.