The Politics of Welfare Services

Sundhed, uddannelse, børnepasning og ældrepleje er fire kerneområder i velfærdsstatens serviceydelser og dermed i Carsten Jensens forskning. Han kalder feltet ”enormt politisk kontroversielt og vigtigt”, og den offentlige debat afslører, at han har ret. Her hersker den forestilling, at Socialdemokraterne er velfærdsstatens ivrigste forkæmper, men det nytænker og nuancerer Carsten Jensen i sin afhandling The Politics of Welfare Services.

– Man bliver nødt til at tage alvorligt, at der er forskel på overførselsindkomster og services. Det har man ikke gjort i litteraturen, siger Carsten Jensen og forklarer, at Socialdemokraterne er drivmotor, når det gælder det første, mens også de borgerlige regeringer er med til at iværksætte udgiftsstigninger på velfærdsservices. Han undersøger netop, hvilken rolle en regerings partifarve har for udviklingen i velfærdsservices.

Carsten Jensen er nu adjunkt i statskundskab, og når han ikke holder gymnasieforedrag eller underviser, skriver han på en bog om, hvordan de borgerlige regeringer kan agere i et samfund præget af stor kærlighed til velfærdsstaten.


Uddrag fra Årsberetningen 2009