Podcast

Tag med på en rejse tilbage til Romerriget i podcastserien ’Cæsars Forum’

Her kan du høre professor Rubina Raja fortælle om sin bevilling på 10 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond, som har gjort det muligt at fuldføre et arkæologisk drømmeprojekt – udgravningen af Cæsars Forum i det centrale Rom. Tag med på en rejse til Rom i både fortid og nutid. Mød Julius Cæsar, når vi ser nærmere på, hvem manden og legenden egentlig var. Og kom tættere på hverdagen for ganske almindelige mennesker i antikkens Rom, når vi ser nærmere på alle de hverdagsting, vores forfædre har efterladt sig i jorden.

Afsnit 1 - Rejsen til Rom - og afsnit 2 - Mød Julius Cæsar - er tilgængelige nu. 

Afsnit 3 - Fra potteskår til historie  - udkommer 18, juni.

Lyt med via afspilleren nedenfor – eller søg på navnet og find serien på Spotify, Google Play eller din vanlige podcast-app.

 

Mød fem seje ph.d.er i podcastserien ’De unge forskere’
Hør med, når ph.d-prismodtagerne i 2020 giver dig et indblik i deres forskningsområder. I løbet af de to afsnit, kan du lære fem meget forskellige fag at kende – og samtidig få et indblik i livet som ung forsker. I serien mødes en agroøkolog, en læge, en litteraturhistoriker, en matematiker og en økonom og bidrager med værdifuld viden om henholdsvis måling af funktionelle jordegenskaber, behandling af depression, børnelitteratur på tværs af medier, forståelse af tidsrækkedata og finansiel risikostyring.

Lyt med via afspilleren nedenfor – eller find serien på Spotify, Google Play eller din vanlige podcast-app.