Nyheder

Denne side indeholder nyheder, der relaterer sig til Aarhus Universitets Forskningsfond. Nyheder, som er mere end tre år gamle, flyttes til arkivet

Nyheder 2022

Fondens datterselskab INCUBA a/s udvider med 18-etagers tilbygning

Forskerparken INCUBA udvider med 22.000 kvadratmeter i Aarhus designet til at huse vækstorienterede teknologivirksomheder. Første spadestik er allerede taget. Byggeriet er en udvidelse af det eksisterende INCUBA Katrinebjerg, der i dag rummer 70 specialiserede it-virksomheder. Læs mere.

Nyheder 2021

Fonden opfører AUH Forum

I Aarhus Universitets Forskningsfond er vi stolte over at bidrage til faciliteter, som kan trække dele af Aarhus Universitets kliniske forskning endnu tættere på behandlingspraksis. AUH Forum bliver et nyt vartegn på Aarhus Universitetshospital, og det er via datterselskabet AUFF Invest Forum medfinansieret af fonden. Læs mere

Oprensning på Høfde 42 støttes af Aarhus Universitets Forskningsfond

Auriga Industries A/S har på en ekstraordinær generalforsamling vedtaget at bistå med et engangsbeløb på 125 millioner kroner til oprensning af jordforurening på Høfde 42 ved Vesterhavet. Selskabet Auriga Industries A/S, der er et datterselskab under Aarhus Universitets Forskningsfond, kan give dette bidrag på baggrund af en godkendelse fra Erhvervsstyrelsen. Læs mere.  

Nyt selskab i koncernen: Sandbjerg Gods

Alle de fonds- og selskabsretlige registreringer er nu gennemført, så den sidste del af processen med overdragelsen af Sandbjerg Gods til Aarhus Universitets Forskningsfond er nu afsluttet. Sandbjerg Gods P/S er derfor nu et 100% ejet datterselskab i AUFF-koncernen. Læs mere.  

Ny direktør for Sandbjerg Gods

Det bliver en person med godt kendskab til Aarhus Universitets Forskningsfond og Aarhus Universitet, der fra 1. december skal stå i spidsen for Sandbjerg Gods. Her overtager direktionsassistent i Aarhus Universitets Forskningsfond, Henrik Dalgaard, rorpinden hos det smukke gods i Sønderjylland. Læs mere.  

Nyheder 2020

Nyt fra Cæsars Forum: På vej mod en ny 'best practice'-strategi: Urban arkæologi i moderne storbyer

Udgravninger centralt i moderne levende storbyer som Rom kan være vanskelige at gennemføre grundet bylivet og dertil de komplekse urbane stratigrafier, som indeholder store mængder af akkumuleret arkæologisk materiale. At afdække Roms urbane udviklinger gennem flere årtusinder kræver derfor målrettede strategier. Læs mere.  

Udgravning af Roms uberørte historie

Rubina Raja er uddannet klassisk arkæolog fra University of Oxford og er i dag ansat som professor ved Aarhus Universitet. Med en bevilling på 10 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond har hun, sammen med et internationalt forskerteam, fået mulighed for at fuldføre et arkæologisk drømmeprojekt – udgravningen af Cæsars Forum i det centrale Rom. Læs mere.

Universitetsbyen - en rød pendant til Universitetsparkens gule bygninger

Med overtagelsen af det tidligere Aarhus Kommunehospitals grund ejer FEAS næsten dobbelt så mange kvadratmeter som tidligere. Det store projekt tillader ikke blot Aarhus Universitet at samle sine fagmiljøer tættere sammen – det giver også mulighed for at få byen tættere på. Læs mere.