INCUBA a/s udvider med 18-etagers tilbygning

Forskerparken INCUBA udvider med 22.000 kvadratmeter i Aarhus designet til at huse vækstorienterede teknologivirksomheder. De første forberedelser til byggeriet ved Åbogade ses allerede

Byggeriet er en udvidelse af det eksisterende INCUBA Katrinebjerg, der i dag rummer 70 specialiserede it-virksomheder. Virksomhederne er typisk blevet tiltrukket af et it-miljø i international klasse, som blandt andet er hjemsted for alle universitetets it-uddannelser og nogle af verdens bedste forskere inden for en række it-discipliner.

»Vi har en enestående chance for at udbygge it-vidensmiljøet i it-byen Katrinebjerg. Der bliver tale om et unikt campusområde efter udenlandsk forbillede, hvor studerende, forskere fra Aarhus Universitet og virksomheder blander sig med et myldrende byliv. Det bliver ikke bare et stort trækplaster for Aarhus, det bliver også vigtigt for vores digitale konkurrencedygtighed. Og det er vi stolte af at være en del af,« siger Mai Louise Agerskov, CEO i INCUBA a/s.

Danmarks IT-mekka

I det nuværende INCUBA Katrinebjerg ligger bl.a. Bankdatas udviklingskontor, som de åbnede tilbage i 2016. Årsagen til valget af lokation var både den direkte adgang til rekruttering blandt de absolut bedste nyuddannede it-kandidater i Danmark, og INCUBAs brobygning mellem IT-uddannelserne, forskningsmiljøet og erhvervslivet. Udvidelsen af INCUBA Katrinebjerg er derfor med til at fremtidssikre de fremtidige rammer for udviklingen af de tech-talenter, som de nuværende og kommende virksomheder er fuldstændig afhængige af.

”Områdets forskere, medarbejdere og virksomheder gør INCUBA Katrinebjerg til et it-kraftcenter, som tiltrækker adskillige udenlandske studerende og skarpe hjerner. De kommer på grund af et unikt studie- og forskningsmiljø, som scorer højt på internationale ranglister”, siger Mai Louise Agerskov, CEO for INCUBA a/s.

Bæredygtighed og smart teknologi i højsædet

Tilbygningen, INCUBA Next, er målrettet scaleups og udviklingsteams fra førende tech-virksomheder, for hvem det er afgørende at kunne tiltrække og fastholde højtuddannede talenter. Det skal byggeriet afspejle ved at leve op til de nyeste standarder inden for bæredygtighed, fleksibilitet og intelligente løsninger med en høj grad af komfort for brugerne.

»Med det her projekt tager vi højde for fremtidens krav til arbejdspladsen som et sted, der både inspirerer og understøtter innovation, men som også er en oplevelse i sig selv og giver mulighed for effektivitet og convenience i hverdagen,« udtaler Mai Louise Agerskov, CEO for INCUBA a/s.

Med tilbygningen til INCUBA Katrinebjerg skabes der plads til, at de største af INCUBAs nuværende virksomheder kan forblive en del af miljøet samtidig med, at der skabes en ideel ramme for vækstvirksomheder, som har gavn af at være tæt på andre entreprenante talenter og virksomheder samt hele forskningsmiljøet.

Fakta om INCUBA Next

 • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
 • INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller 70 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft, Bankdata og Concordium.
 • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
 • Byggestart: februar 2022
 • Færdiggørelse: Medio 2024
 • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
 • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
 • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere

Fakta: INCUBA A/S

 • INCUBA består i dag af tre forbundne virksomhedsmiljøer og fire bygninger i Aarhus på i alt 42.000 kvm.
 • Huser op mod 200 virksomheder med ca. 1600 medarbejdere tilsammen
 • INCUBA byder ca. 50 nye virksomheder velkommen om året
 • INCUBA havde i 2020 en omsætning på 69 mio. kroner og en egenkapital på 500 mio. kroner. Aarhus Universitets Forskningsfond er hovedaktionær i INCUBA.
 • Læs mere på www.incuba.dk.