Arkiv: Nyheder

Denne side indeholder nyheder, der relaterer sig til Aarhus Universitets Forskningsfond. Nyheder, som vises her, er ældre end tre år. For nyere opslag, se nyheder.

Nyheder 2019

AUFF NOVA: 30 mio. kroner til dristige forskningsprojekter

30 forskere har netop modtaget i alt 30 mio. kr. inden for fondens AUFF Nova-program. AUFF NOVA har til formål at stimulere iværksættelse af dristige og nytænkende forskningsprojekter, som har høj kvalitet, men som også typisk vil have vanskeligt ved at opnå støtte fra anden side. De udvalgte projekter anviser nye veje og har potentiale for videnskabeligt gennembrud. Læs mere.  

10 mio. kr. til udgravning af Cæsars Forum i Rom

Aarhus Universitets Forskningsfond bidrager til den afgørende fase i en omfattende udgravning af Cæsars Forum i Rom. Det sker med en bevilling på 10 mio. kr. under fondens nye flagskibsinitiativ, "AUFF Flagskibe". Læs mere.  

75-års jubilæumsbyfest

I 2019 rundede Aarhus Universitets Forskningsfond det 75. år med støtte til forskningen ved Aarhus Universitet. Derfor inviterede fonden vi alle byens borgere til et brag af en byfest ved det tidligere kommunehospital, der fra nu af omdannes til Universitetsbyen. Læs mere.   

Gaven der blev til en millionforretning

Aarhus Universitets Forskningsfond blev skabt, da en direktør forærede alle sine aktier i sin virksomhed til Aarhus Universitet. Direktøren hed Gunnar Andreasen og virksomheden Cheminova. Året var 1944, og aktierne havde på det tidspunkt en værdi af 300.000 kr. Omregnet til nutidskroner ville det svare til 6,5 mio. kr. Læs mere.  

Forskningsmidler til lokale forskere

Siden den første bevilling blev uddelt, har Aarhus Universitets Forskningsfond støttet et væld af forskere og deres ideer. Pengene er gået til alt fra studieture, støtte til Steno Museet og universitetets første satellit til projekter om overvågningssamfundet og rehabilitering og heling af muskel-, sene- og knoglevæv. Læs mere.

Nyheder 2018

Pressemeddelelse - Aarhus Universitets Forskningsfond investerer i Forum

Regionsrådet har nu givet grønt lys for byggeriet af den sidste store brik i samlingen af Aarhus Universitetshospital. Den 14 etager høje bygning får navnet Forum, og bliver Universitetshospitalets naturlige samlingspunkt. Læs mere.

Nyheder 2016

FEAS køber det tidligere Århus Kommunehospital

Der er 5. januar 2016 sat underskrifter på en historisk stor ejendomshandel i Aarhus. Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) har af Region Midtjylland købt hospitalsbygningerne på Nørrebrogade - det tidligere Århus Kommunehospital - for 807,5 mio. kr. Læs mere.